Prodejny
BlogNovinkyLéto s TRIEXPERT - Hradec Králové

Léto s TRIEXPERT - Hradec Králové

Silniční běžecká trasa:

GPX soubor ke stažení  - ZDE. Trasa na MAPY.CZ - ZDE. Délka trasy je 8,3 km a celkové převýšení 118 m. Povrch je ze  2/3 asfalt a 1/3 zpevněná cesta. Místo startu a cíle (lesní hřbitov v HK) je dostupné MHD i autem. Nachází se zde záchytné parkoviště pro návštěvníky hradeckých lesů. Trasa s minimálním převýšením. Kopíruje turistické i cyklistické značení. Je situována do hradeckých lesů v části Malšovice. [gallery ids="928785,928786"]

Trailová běžecká trasa:

GPX soubor ke stažení  - ZDE. Trasa na MAPY.CZ - ZDE. Trasa je dlouhá 13,1 km, celkové převýšení je 139 m. Povch: 5%  asfalt, 95 % zpevněné i nezpevněné lesní cesty. Místo startu a cíle (zastávka MHD U Zděné boudy). Hned vedle zastávky se nachází záchytné parkoviště pro návštěvníky hradeckých lesů. Trasa s minimálním převýšením. Na trase je mnoho naučných stezek. Např. Stezka siluet, Planetární stezka, ve druhé polovině trati u rybníka Výskyt nalezneme Pohádkovou stezku. Okolí místa startu a cíle nabízí několik atrakcí pro rodiny s dětmi.
  • Lanové centrum Park na větvi – přímo u místa startu a cíle https://www.parknavetvi.cz/
  • Přibližně kilometr od startu je situováno dětské hřiště Rytířské hradiště (50.1862833N, 15.8708789E)

Cyklistická trasa:

GPX soubor ke stažení  - ZDE. Trasa na MAPY.CZ - ZDE. Trasa je dlouhá 17,54 km a celkové převýšení je 114 m. Místo začátku i konce trasy je dosažitelné MHD, stejně tak automobilem, záchytné parkoviště je situováno vedle restaurace Zděná bouda (v místě startu i cíle). Jedná se o pohodovou trasu s minimálním převýšením pro rekreační cyklisty po značených cyklostezkách. Na trase se nacházejí celkem 3 možností občerstvení viz. vrstva s GPS souřadnicemi. Trasa vede z velké části lesem.