Prodejny
BlogRecenzeVítěz Brněnského masakru testoval termotriko Craft

Vítěz Brněnského masakru testoval termotriko Craft

PETR HÉNEK - HOBBY BĚŽEC, ULTRAMARATONEC A CYKLISTA PRO NÁS OTESTOVAL TERMOTRIKO CRAFT BE ACTIVE EXTREME Z NAŠÍ AKTUÁLNÍ NABÍDKY

Zrovna ve chvíli, kdy se počasí přehouplo z podzimního do mlhavého, chladného a mokrého zimního (tedy ideálně načasováno) jsem dostal nabídku vyzkoušet a otestovat nové termotriko od výrobce CRAFT, konkrétně model s dlouhým rukávem z modelové řady BE ACTIVE EXTREME.

Podle výrobce je určeno především pro sportovní aktivity s nejvyšší intenzitou pohybu v mírně chladném až chladném počasí. Při tréninkových výbězích jsem triko použil dle aktuálních podmínek jako jedinou (v případě teplot kolem 7 - 10°C) nebo jako první vrstvu při teplotách kolem 0°C.

Velice příjemně mě překvapil výborný odvod vlhkosti od těla, díky čemuž se nedostavoval ten nepříjemný pocit chladu v okamžiku, kdy si dopřáváte pauzu, a tělo chladne. Naopak i ve vysoké intenzitě jsem neměl pocit nepříjemného přehřívání. Materiál je velmi lehký a příjemně elastický, oceňuji vytažený límec ke krku. Co bych prádlu vytkl je pro mě nedostatečná délka rukávů, ocenil bych je trochu delší. Při prvním použití se mě triko zdálo poněkud těsnější přes prsa, ale jednalo se jen o první dojem.
Triko CRAFT BE ACTIVE EXTREME bych doporučil všem sportovcům jako základní vrstvu při outdoorovém sportu, nejen při běhu. Osvědčilo se mi výborně i na kole. Naopak bych ho asi nedoporučoval jako spodní prádlo pro běžné nošení, kdy by bylo nejspíš přeci jen příliš teplé a člověk by se zbytečně potil a zahříval.

CO ŘÍKÁ VÝROBCE:

PRO EXTRÉMNÍ VÝKON

Active Extreme je vyroben z tenké, lehké a elastické pleteniny, která je schopná Vás udržet v suchu a teple při pohybu v teplém i chladném počasí. Výborná ergonomie a trojrozměrná konstrukce zajišťuje optimální střih a volnost pohybu při těch nejnáročnějších výkonech.

ŠESTIKANÁLKOVÉ VLÁKNO A DUTÉ VLÁKNO

Pletenina je na vnitřní straně tvořena šestikanálkovým vláknem (Coolmax Extreme Hexachannel), které zajišťuje odvod vlhkosti od těla. Na vnější straně je použito duté vlákno (Thermolite), které má výborné izolační vlastnosti a udržuje tak tělo v teple
výrobky značky CRAFT na našem e-shopu